A fűtött helyiségek kiszárítják a bőrt

A fűtési szezonban előjöhetnek a kiszáradt bőr és a töredezett haj problémái.

A Férfiak Klubja társadalmi munkáját első pillanattól önzetlenül támogatta az Ilcsi Beautifying Herbs Hungary - Since 1958, élén Molnár Ferenccel, az Ilcsi Szépítő Füvek tulajdonosával. Most, eljött az idő, hogy megmutatva a közösségünknek releváns fejlesztéseiket, mi is visszaadjunk valamit. És közben az érdeklődők cikkeket olvashatnak, nyereményekben részesülhetnek és kedvezményt kaphatnak. Ígérjük, hogy nem sűrűn és csak a missziónkkal összefüggésben igényeljük így a figyelmed. Ha nem érdekel, kérünk hagyd figyelmen kívül.

A bőr kiszáradásával járó problémák elkerülésére a fűtési szezon kezdetétől a végéig minden bőrtípus több törődést igényel. A száraz bőrűek, a gyerekek és az idősek vannak a legnehezebb helyzetben, akiknek a faggyútermelése eleve alacsony. Az idős emberek korral járó bőrszárazságát fokozhatja a sokak által szedett vízhajtó. A kiszáradt bőr legfőbb veszélye, hogy védtelenné válik a kórokozókkal, fertőzésekkel szemben. Bőrünk állapota szervezetünk tükre. Számtalan belgyógyászati betegséget jelezhet egy bőrelváltozás, ezért, ha a normál vagy zsíros bőr szárazzá válik, viszket vagy furcsa foltok mutatkoznak rajta, ne fogjuk azonnal a fűtésre, hanem mutassuk meg először a háziorvosnak.

A bőr külső és belső hidratálása ősztől tavaszig, bőrtípustól függetlenül elengedhetetlen. Igyunk napi két liter ásványvizet, gyógyteákat, frissen préselt gyümölcsleveket. Használjunk párásítót, szellőztessünk gyakran. Ha valaki reggel, este zuhanyozik, nem kell mindig az egész testfelületet beszappanozni, elég csak a kényesebb részeken. Nagyon jó hatásúak a rövid, olajos fürdők. Bőrünk épségéért a vitaminok közül az A-, B-, C- és E-vitaminok tehetnek a legtöbbet. Két-három hónapos kúrákat mindenképpen érdemes tartani.

A töredezett hajvégeket rendszeresen vágjuk le, és használjunk hajvégápolót. Ha nagyon súlyosan töredezik, kerüljük a forró levegőjű szárítást. Olíva- és jojbaolajos pakolások mosás előtt, kíméletes hajmosás, majd a végén természetes hajöblítő, például ginzeng vagy almaecet használata javasolható. Jó beszerezni egy nagyobb fogú fésűt, és óvatosan, lassan kifésülni a hajat mosás után.

KATTINTS ÉS NYERJ:

Az Ilcsi Beautifying Herbs Hungary - Since 1958 több mint 60 éve működik sikeresen és töretlenül. Mind hazai, mind nemzetközi szinten egy hiteles natúrkozmetikai márka létezéséért felelős családi vállalkozás. Legutóbb a Férfi termékcsalád Érték és Minőség Nagydíjjal tüntették ki. Nagy örömünkre szolgál, hogy közösségünk tagjainak olyan neves partnerrel nyújthatunk értékeket, mint az Ilcsi – az elsők között volt, akik üdvözölték közösségünk, a Férfiak Klubja hat évvel ezelőtti megalapítását, a missziónkat, társadalmi munkánkat, melynek építésében fontos részt vállal.

Fotók: Vitabello képe a Pixabay -en és cinelina képe a Pixabay -en. 

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk