A szerzetesben lakó férfi

A szerzetes valahol a nyugatinál szállt fel, csuhában. Méretes, régimódi hátizsákkal a vállán...

Állítólag a budapesti 4-6-oson történt.

A szerzetes valahol a Nyugatinál szállt fel, csuhában. Méretes, régimódi hátizsákkal a vállán. Valószínűleg nemcsak az egyszerűsége, hanem kétméteres, vállas termete miatt is kitűnhetett a hétköznapi cicomában utazó tömegből. Az emberek minden csodabogárnak kijáró, másodperc alatti szemvillanással mérték végig, majd rögtön megfeledkezve róla bámultak tovább a semmibe.

Nem úgy három, 17-18 éves, tesztoszterontúltengéstől szétfeszülő suhanc. Elég volt összenézniük és léptek is. Próbára akarván tenni a jámbor lelket, piszkálni kezdték. Előbb a csuháját húzogatták és megjegyzéseket tettek rá. Látva mélységes nyugalmát elkezdték felfedezni a redők és lebernyegek rejtekeit és egyre hangosabban gúnyolták Isten szolgáját. A villamoson utazó emberek pestiesen, a szemük sarkából már régóta követték a „műsort”. Látva hogy a szerzetesünk egy szikla kibillenthetetlenségével emelkedik felül a provokációkon, a suhancok tovább próbálgatták a határaikat. Egyik a hátizsákját fogta, a másik meg pökhendi lendületében odáig merészkedett, hogy a kétméteres csuhás orrát megpöckölte.

A villamosban megfagyott a levegő. Talán lassított is egy kicsit. A tagbaszakadt óriás lassan eresztette le hátáról a zsákját és közben annyit mondott halkan, alig hallhatóan: „Eddig volt Jézus, most jövök én!” Azzal akkurátusan, nem kapkodva úgy elkalapálta a három suhancot, hogy a következő megállóban alig találták meg az ajtót. A villamos utasai tapsoltak...

Talán a ’90-es években történt...

Kedves Férfiak és Nők! Kedves Olvasók!

A Ti történeteiteket is publikáljuk! A Te nagyapád, tanárod, édesapád sztorija is lehet mások hasznára. Örülünk, hogy máris külditek őket! Férfiérték történetek rovatunkat azért indítottuk el, hogy bemutathassuk a férfi-megnyilvánulások és értékek sokszínűségét.

Férfi a gyakorlatban! Mindannyiunknak vannak rövid, érdekes történetei, amelyek a különböző élethelyzetek férfias megoldásairól szólnak. Amikor az átlagemberben megvillan a Férfi. Olvasd, és ha eszedbe jut a sajátod, írj Te is az info@ferfiakklubja.hu címre. Ha szerkesztőnk szűrőjén átmegy, mi közzétesszük!

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    Baloo

    2014. december 16 00:34
    ...de már sajnos jórégen a Hülyeség Kora-t éljük.Ez manapság elképzelhetetlen lenne.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk