Amikor az élet farag Téged

Addig csak a látott képek és a nevelés alapján éltem, nem önálló férfi voltam...

Egy igaz történet... A Férfiasságról... Rólam… Név nélkül... Én akkor értettem meg milyen a nő és a férfi közötti kapcsolat, és mit jelentenek a különbségek, mikor az államalapítás ünnepén, azon a kellemes estén a volt feleségem megmondta, hogy elválunk...

Tudtam, hogy baj van, de nem hittem, hogy nem tudom helyrehozni. Akkor és utólag látva magamat az abban az évben elszenvedett pofonok után ez volt a haldokló kegyelem döfése. Az addigi életem dőlt romokba egy perc alatt! Azt az estét senkinek nem kívánom, csak két embernek a Földön... Kegyetlen fintora volt az életnek, a sorsnak, a család szentségének. Kettétört szívvel, „vérezve”, összeomolva éltem azt hiszem két napig, de tudtam, vége, ennyi volt.

És felálltam... Kinyitottam a szemem. Nem csak néztem, hanem láttam is, és kegyetlenül élveztem azonnal. Mint amikor elmúlik a varázs. Akkor lettem igazi Férfi! Addig csak a látott képek és a nevelés alapján éltem, nem önálló férfi voltam.

Félúthoz érkezve, 36 évesen élvezem, hogy férfi lehetek a szokásokban, a kedvességben, az egyenességben, a romantikában, a nőkben, egy virágcsokorban, mert megtanultam: férfi nincs nő nélkül, és nő nincs férfi nélkül. Lehet akármilyen az élet, állj akárhol a ranglétrán, egy nő, a te másik feled arra vár, hogy imádd. Legyél Te a mindene és fordítva.

A férfi attól férfi, hogy egy nő a vállára hajtja a fejét és nem mond semmit, csak ránéz és a szemével mosolyog. Azok még nem férfiak, akik úgy élnek a mindennapokban, hogy nem adnak egy puszit, egy kedves szót, egy simogatást, egy kedves üzenetet, csak úgy egy ölelést. Azok mind-mind látni fogják a padlót… Közelről... És a padlóból kiálló szálka szemen fogja szúrni őket. Nem kellemes érzés… Élj, hogy élhessen egy másik ember is! A te másik feled. Ha valaki elolvasta, már azzal megtisztelt.

Kedves Férfiak és Nők! Kedves Olvasók!

A Ti történeteiteket is publikáljuk! Sőt, könyvben is ki szándékozzuk adni az összegyűjtött, honlapunkon is megjelent/megjelenő sztorikat. A Te nagyapád, tanárod, édesapád története is lehet mások hasznára. Örülünk, hogy külditek ezeket a sztorikat! Férfiérték történetek rovatunkat azért indítottuk el, hogy bemutathassuk a férfi-megnyilvánulások és -értékek sokszínűségét.

Férfi a gyakorlatban! Mindannyiunknak vannak rövid, érdekes történetei, amelyek a különböző élethelyzetek férfias megoldásairól szólnak. Amikor az átlagemberben megvillan a Férfi. Olvasd, és ha eszedbe jut a sajátod, írj Te is a ladanyi.norbert@ferfiakklubja.hu címre. Ha szerkesztőnk szűrőjén átmegy, mi közzétesszük!

Küldés
Hozzászólások (4)
 • ...

  Törölt felhasználó

  2014. december 17 19:48
  Jó kezdeményezés!
 • ...

  Violetta

  2015. február 09 19:24
  Szia Ismeretlen Idegen! Sajnálom, hogy így kellett a férfi mivoltodra ráébredned, de mindennek oka van. A válásod kellett hozzá, hogy megtaláld önmagad. Gratulálok, hogy erős voltál és sikerült. Reményt adtál, hogy történnek még csodák. Sok sikert és boldogságot, kitartást az életben. Vigyázz a megtalált önmagadra!
 • ...

  Ildici

  2015. február 12 16:24
  Igen, a törés képes átértékeltetni velünk az életet, az addig történteket, legyen az férfi vagy nő, egyaránt. Nagyszerű, hogy megtaláltad az utat, amin járhatsz, hogy a nehézségekből felállva újra tudtad kezdeni, illetve pontosabban másképp tudtad folytatni, mint korábban. Úgy látom, siker és megelégedettség, teljesebb élet koronázta a változást.
 • ...

  Sz78

  2019. május 12 22:15
  Arra vár, hogy imádd?... Ugyan. Az bőven megvolt, majdnem a vallásos rajongásig, és nem kellett neki. Mostanra azt hiszem, már kéne, csak közben itt bent eltört valami, ami sosem lesz a régi. Azt hiszem, a nőbe vetett bizalom úgy általában. Jelentem, a férfilét érdeklődés hiányában elmarad. Pont.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk