Gyógyító szerelem – Videón a megható kórházi szerenád

„Amit anyáért tettél, gyönyörű és nagyon érzelmes gesztus volt” – fogalmazott a 81 éves Stefano Bozzini fia, Maurizio, mielőtt egy ismerősén keresztül megosztotta volna az interneten az édesapja nemes cselekedetéről készült videót. Ez pedig nem más volt, mint egy megható tangóharmonikás szerenád egy olaszországi kórház ablaka alatt, mellyel az idős férfi az épületben kezelt feleségének üzent. Lám, aki igazán szeret, az a látogatási tilalom idején is megtalálja az utat hitvese szívéhez!

A közös út kitaposása persze nem ma kezdődött a Bozzini családban, hiszen Carla és Stefano 47 éve alkotnak egy párt. Ilyeténképpen még szép, hogy a koronavírus-járvány sem állhat közéjük! Miután Stefano a vonatkozó előírások értelmében nem léphetett be az észak-itáliai Castel San Giovanni nevű kisvárosban található intézménybe, egyszerűen leült egy székre az utcán, és – szabályszerűen, még szájmaszkot is viselve – elhúzott egy válogatást Carla kedvenc szerelmes nótáiból. Élete társa közben a kórterme ablakán át hallgatta az előadást, amelynek végén a férfi integetett és csókot dobott neki.

„Ez az én apukám... az egyetlen” – érzekenyült el Stefano lánya, Lucia a videó láttán. Miután a napokban készült felvétel terjedni kezdett a közösségi médiában, az ANSA nevű olasz hírügynökség még azt is kiderítette, hogy Bozzini úr az olasz hadsereg alpesi hegyi gyalogságának nyugdíjazott tagja, a szerenád közben általa viselt tollas kalap pedig az alakulat egyenruhájának része. Az egység, amelyben szolgált, a népszerű olasz táncdalénekes után állítólag csak az „alpesi Gianni Morandinak” becézte őt, hiszen világéletében harmonikázott. Bár ilyen fontos fellépése talán még sosem volt…

Dr. Szász Adrián

Cikkajánló: „A nők mindennek a kulcsai” – Marco Rossi a családi szerepekről 
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

*

Itt az idő! Kérdezz a nagyszüleidtől már MA! Addig tanuljuk meg, amit tudnak, ameddig velünk vannak! Részletekért kattints a képre:

Elindítottuk az Értéklánc – készíts saját Családi legendáriumot! című kezdeményezésünket! Nézzétek és OSSZÁTOK MEG, hogy sokakhoz eljusson! Hisszük, ezzel az egyszerű dologgal felbecsülhetetlen értéket hoznunk létre a saját életünkben és közösen is! Életigazságok, bölcsességek, tapasztalatok, közös élmények, nevetések, jó sztorik, megható történetek – Értékláncod kincsestára! Kérdezd meg a nagyszüleidet, vedd fel, amit mondanak, illetve írd meg a legjobb beszámolókat, és küldd el nekünk az info@ferfiakklubja.hu –ra. Ha a szerkesztők szűrőjén átmegy, mi közzétesszük a Férfiak Klubja Férfiérték történetek rovatában, hogy azokból mások is tanuljanak.

*

Férfiérték történetek rovatunkat azért indítottuk el, hogy bemutathassuk a férfi-megnyilvánulások és értékek sokszínűségét. A Ti történeteiteket is publikáljuk! A Te nagyapád, tanárod, édesapád sztorija is lehet mások hasznára. Örülünk, hogy külditek őket! 

Férfi a gyakorlatban! Mindannyiunknak vannak rövid, érdekes történetei, amelyek a különböző élethelyzetek férfias megoldásairól szólnak. Amikor az átlagemberben megvillan a Férfi. Olvasd, és ha eszedbe jut a sajátod, írj Te is az info@ferfiakklubja.hu címre. Ha szerkesztőnk szűrőjén átmegy, mi közzétesszük!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk