Magától értetődő megoldás

Kisvártatva Julcsa hozzáment Költő Pistához és jószolgálata fejében az új pár beköltözhetett a nagyapámék nyárikonyhájába.

Háromszéki nagyapámék Julcsát alkalmazták a háztáji gazdaság terheiben való segédkezésre. Kisvártatva Julcsa hozzáment Költő Pistához és jószolgálata fejében az új pár beköltözhetett a nagyapámék nyárikonyhájába. Házaséletük bíztató kezdetét derékba törte a háború. Pista bevonult. Harcolt. És eltűnt.
 
A háború végét követően Julcsa még két évig várta haza, majd összeállt Jáni Ernővel és együtt kezdtek új életet.
 
Telt múlt az idő és úgy egy év múlva, egyik pitymallatkor Költő Pista gyalogos alakja közelített a nyárikonyhához a hajnali ködben.
Megzörgette az ablakot és halkan beszólt:
- Julcsa!
- Ki az?
- Én vagyok az, Pista!
 
Nem tudom sok-e, vagy kevés az az öt másodperc, mialatt Julcsa felocsúdott, de hamar megszólalt az asszony:
- Baj van Pista... Itt Ember van!
 
Pista is hallgatott 2-3 másodpercig:
- Jól van Julcsa. Én most elmegyek és délben visszajövök! – mondta halkan Költő Pista és azzal egyenes járással kifordult a kapun.
 
Julcsa délre Ernőt kiköltöztette, a házat kitakarította, ebédet főzött, és amikor harangszóra Pista átlépte a küszöböt minden a helyén volt.


Gyerekeik lettek, saját házat építettek és békés, munkás házaséletet éltek ameddig az ásó, a kapa és a nagyharang el nem választotta Őket.
 
Szó nélkül megoldották, ketten. Ha lett volna a faluban pszichológus, éhen halt volna!

Kedves Férfiak és Nők! Kedves Olvasók!

A Ti történeteiteket is publikáljuk! A Te nagyapád, tanárod, édesapád sztorija is lehet mások hasznára. Örülünk, hogy máris külditek őket! Férfiérték történetek rovatunkat azért indítottuk el, hogy bemutathassuk a férfi-megnyilvánulások és értékek sokszínűségét.

Férfi a gyakorlatban! Mindannyiunknak vannak rövid, érdekes történetei, amelyek a különböző élethelyzetek férfias megoldásairól szólnak. Amikor az átlagemberben megvillan a Férfi. Olvasd, és ha eszedbe jut a sajátod, írj Te is az info@ferfiakklubja.hu címre. Ha szerkesztőnk szűrőjén átmegy, mi közzétesszük!

Küldés
Hozzászólások (2)
 • ...

  Baloo

  2014. december 16 00:41
  No , oztán meg Ernőve' ,azza' mi lett?Me' két évig az vót az embör, nem? :)
 • ...

  Ildy0310

  2015. július 12 08:54
  Köszönöm, nagyon tetszett. Ez is azt tükrözi, hogy a született Isten adta adottságunkkal képesek vagyunk bár mit megoldani, csak fel kell ismernünk érzéseinket, tudásunkat, ami alapján döntést hozunk, és akaratunkat, ami által megvalósítjuk ...
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk