Arthur Rubinstein és a zongoravizsga

Akik sokat vállalnak, azokkal sok minden is történik. Igaz történetek híres férfiakról.

Egy koncert után odalépett Arthur Rubinsteinhez egy apuka, aki egy kilencéves kisfiút vonszolt maga után.

– Kérem, Mr. Rubinstein – szólította meg a világhírű zongoraművészt. – Azt szeretném, ha meghallgatná, ahogy a fiam zongorázik!

– Kedves uram, – felelte a zongorista –, nagyon elfoglalt vagyok. Nincs időm meghallgatni, minden gyermeket, hogy milyen a játéka.

De az apa kitartott, amíg Rubinstein végül beleegyezett, hogy másnap meghallgatja a fiút. A következő nap valóban zongorához is ült a kisfiú, akinek a lába alig érte el a pedált, és belekezdett egy Chopin-keringőbe. Amikor vége volt a darabnak, Rubinstein a következőket mondta: „Ez volt minden kétséget kizáróan a legrosszabb zongorajáték, amit valaha hallottam.”

Az apa elégedetten bólintott, majd a fiához fordult és következőket mondta: „Látod? Most hazamegyünk, és megmondjuk anyádnak, hogy felhagysz a zongorával és mégis inkább fociedzésre fogsz járni!”

Neo

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Fotó: https://www.musictutoronline.com/

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk