Mai kapcsolataink alapját is keresi a Love.hu

Love.hu címmel mutatta be Kulcsár Lajos színdarabját a budapesti Fórum Színház. A kétszereplős romantikus vígjáték főhősei a Drága örökösök című tévésorozatban is együtt játszó Kiss Anna Laura és Lengyel Ferenc, akik – utóbbi rendezésében – összeszokott párosként nevettetnek és gondolkodtatnak el a cseppet sem sablonos történetben.

A sztori az internetes társkeresők világából indul és jut el egy szállodai szobáig. Aktuális történet, mert ma már a kapcsolatok közel fele a világhálón szövődik. Az online ismerkedés pont azt a lépést küszöböli ki, amely sok férfinak talán a legnehezebb: amikor össze kell szedni a bátorságot és odalépni a kiszemelt nőhöz. Ez a könnyítés ugyanazért jó, amiért rossz is: egy újabb bátorság-próbával kevesebb, amit egy férfinak fel kell vállalnia. Mi itt a Férfiak Klubjában úgy gondoljuk, nem jó, ha egy fiú nem tanul meg soha semmiért küzdeni.

Maga a darab egyébként rendkívül szórakoztató, a két főhőssel – számukra és a közönség számára is – kiszámíthatatlan események történnek, a nézők a jópofa szövegekkel aláfestett jelenetsort figyelve nemcsak az online ismerkedés útvesztőin merenghetnek el, hanem a szerelem, szeretet és barátság között húzódó határvonalakon is. Sőt ahogy mélyül a bonyodalom és a mondanivaló, úgy vetődik fel az a morális kérdés, min alapulhat (vagy min nem, illetve min bukhat el) egy házasság, két ember életre szóló kötelékének sikere. Tapasztalatok kontra tapasztalatlanság a szerelemben, kor- és egyéb különbségek szerepe is terítékre kerül.

Mindez úgy, hogy közben nevethetünk másokon – és magunkon. Jó, hogy a lezárás sem erőltetett, inkább arról gondoskodik, hogy tovább peregjenek a közönség fejében a látottak, ki-ki hazavigye magának az általa vágyott folytatást. Egyfajta Love.hu 2-t, amely már csak a miénk.

Dr. Szász Adrián

Ajánló: A feltaláló – játékfilm egy igazi példaképről
Ajánljuk a Kultúrát apától rovatunk további cikkeit. Ha tetszett, oszd meg! Kattints a következő rovatcímekre, ha más cikkeket is szívesen olvasnál honlapunkonA férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

*

Fotó: https://forumszinhaz.hu

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk