Múzeumozz a szobádból!

Mit adhat a múzeum egy olyan helyzetben, amikor az emberek többségének nincs lehetősége kiállítást látogatni? Milyen kész online tartalmakat tud egy múzeum ajánlani, amelyek segíthetik a pedagógusokat és a diákokat? A Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításai otthon is bejárhatók. A Kultúrát Apától újabb ajánlója! Apukák, egy kiváló lehetőség nyílt, hogy gyermekeitekkel, illetve a családdal együtt tegyetek egy szép nagy virtuális sétát, illetve megnézzétek az egyes kiállítások főbb tárgyait és elolvassátok azok leírásait. Remek program!

A múzeum honlapján található virtuális kiállítás és tárgyleírások mellett több helyen online kiállítások, illetve gyűjtemények darabjait (museumap, monguzmnm régészet) találhatjuk meg.

A Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításainak alternatív útvonalon történő felfedezésére hív a Kötődések útvonala, mely arra sarkallja a látogatókat, hogy gondolják végig, hogyan szerveződtek az egyének különböző csoportokká az évezredek során. Milyen hasonlóságok kötötték össze a kisebb-nagyobb közösségek tagjait? Milyen különbségek választották el őket egymástól? Mit mutatnak a tárgyak az emberi kapcsolatok sokféleségéről a történelemben, és mai szemmel nézve vajon hogyan, hányféleképpen köthetők össze egymással?

Ahogy több múzeum, úgy a Magyar Nemzeti Múzeum is rendelkezik saját Youtube csatornával, ahol hozzáférhetők beszélgetések, előadások, vagy épp kiállításokhoz készült tartalmak.

A Múzeum blog ezer izgalmas történet forrása az egyiptomban ásó régészektől kezdve Ady Endre temetésén keresztül egészen addig, milyen állatmaradványokat találtak a kutatók a múzeumkert felújításakor.

CikkajánlóHa ezek a képek mesélni tudnának… és tudnak! – Kultúrmisszió 
Ajánljuk a Kultúrát apától rovatunk további cikkeit. Ha tetszett, oszd meg! Kattints a következő rovatcímekre, ha más cikkeket is szívesen olvasnál honlapunkon: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

*

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk