Pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!

Bud Spencer és Terence Hill örökre beírták magukat a magyar néplélekbe. Talán nincs is még egy olyan ország, ahol ennyire népszerűek lennének.

A fentebb idézett klasszikus mondat az És megint dühbe jövünk című örökérvényűben hangzott el, miután az idősebb Firpo fivér, Charlie (Bud Spencer) elvesztette a kamionját és fagylaltárusításból gondolta összegyűjteni az újnak az árát. Ekkor lépett oda hozzá az ifjabb Firpo fivér, Johnny (Terence Hill)… Nekem ez az egyik kedvenc jelenetem a páros filmjeiből.

Anélkül, hogy túl akarnám magyarázni a dolgokat, de ha már ez itt a Férfiak Klubja, akkor mégis elmondom, hogy szerintem miért is ennyire népszerű mind a mai napig a Bud Spencer – Terence Hill kettős. Nos, azért mert valami ilyen elképzelésünk van arról, hogy milyenek az igazi férfiak. Kemény az öklük, helyén a szívük, de mindenekelőtt és legfőképpen: jó emberek. És hogy még viccesek is, az a tejszínhab a fagylalton. Hisz egy ilyen meleg nyári napon nincs is jobb, mint egy kis vanília, tutti-frutti, karamell rumosdió és kávé – na, persze egy kis pisztáciával…

Neo

*

Cikkajánló: Volt egyszer egy vadnyugat
Ajánljuk a Kultúrát apától rovatunk további cikkeit. Ha tetszett, oszd meg! Kattints a következő rovatcímekre, ha más cikkeket is szívesen olvasnál honlapunkonA férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk