„Erős férfiak kellenek, akik a családi felelősségvállalásban is erősek”

Hallgassátok meg, olvassátok el Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító, író és előadó beszédét, amelyet az Országházban tartott a Magyar Családokért Díj átvétele előtt a Család nemzetközi napja alkalmából szervezett konferencián.

Bedő Imre teljes beszéde és a megtisztelő laudáció:

Nem elég, ha gyereket szeretnénk, nagyon akarnunk kell

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója beszédében arról szólt, hogy ma már nem elég a régi mondást megvizsgálnunk, miszerint a társadalom építőköve a család, a romlás lejjebb keresendő. Ma már arról is vita folyik, mi a férfi és mi a nő, és először ezeket az alapokat kell rendbe tenni ahhoz, hogy legyen család. Ma már nem elég, ha szeretnénk gyermeket, nagyon akarnunk kell, annyi félelem és csábítás van, amit le kell győzni. Sajnos túlgondoljuk a dolgot és óriási belső erő szükséges ahhoz, hogy vállaljunk 1-2-3 gyermeket – tette hozzá.

Kutatások mutatják, hogy a biztonságérzet milyen fontos tényező a gyermekvállalásban, háború idején például mindig visszaesik a gyermekvállalási kedv – sorolta Bedő Imre, hozzátéve, hogy a 21. században az anyagi biztonság ellenére olyan bizonytalanságérzet van az emberekben, ami gátolja a gyermekvállalást. Miközben hihetetlen sok dolgot engedhetünk meg magunknak, mégis anyagi bizonytalanságban élünk: a globalizáció fő hajtóereje ugyanis azt az illúziót táplálja, hogy dolgozzunk minél többet, különben elveszíthetünk mindent. Pedig az elmúlt 5-10 évezredhez viszonyítva sosem volt ekkora anyagi biztonság – vélte az alapító. Most ráadásul a magyar családtámogatási rendszer világhírű lehet, az elmúlt ezer évben nem volt ilyen támogatottsága a családoknak – fűzte hozzá.

Hol van mégis a biztonsági rés?

Bedő Imre szerint a rés a pajzson a férfi és a nő szövetségének bizonytalanságában keresendő. Gyermek akkor születik, ha a páros bízik a holtomiglan-holtodiglanban, az összes első gyerek a “nekünk sikerülni fog” eufóriájában fogan. A Férfiak Klubjának alapítója szerint a második-harmadik gyermek megszületésének terhe a férfiak vállán nyugszik, és attól függ, a nő bizalma megrendül-e a férfiban az első gyermek születésekor. Hiszen egy anya egy gyermekkel még tud “menekülni”, ha szükséges, ezért a férfi attitűdje az első gyermek vállalása után kardinális, mert ő nyújtja a nőnek a biztonságérzetet, hogy merjen ennél több gyermeket vállalni.

Erős férfiak kellenek, akik nem csak a munkahelyen, a kocsmában, hanem a családi felelősségvállalásban is erősek – tette hozzá Bedő Imre, aki szerint hitet kell adni az embereknek abban, hogy van rá mód, hogy a családok együtt maradjanak. Mint fogalmazott, ha nem tudunk hitet adni, nem leszünk elegen. A férfiakban pedig fel kell ébreszteni a vágyat az apaságra, mi is ezen dogozunk – fogalmazott, hozzátéve, hogy nem az a lényeg, hogy sokan legyünk, az is fontos, hogy a családok egészségese legyenek, hiszen a jövő nemzedék pozitív mintára alapozva mer majd csak gyermeket vállalni.

A konferencián végezetül átadták a Magyar Családokért Díjat is, melyet ezúttal Bedő Imre a Férfiak Klubja alapítója nyert el a családokért vállalt munkájáért.

Ezt is olvasd el:

Bedő Imre kapta a Magyar Családokért Díjat

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége a Férfiak Klubja alapítójának, Bedő Imrének ítélte oda idén a Magyar Családokért Díjat és az ezzel járó plakettet és díszoklevelet a Parlament Felsőházi termében. Immár nemcsak példaképeket állít, hanem ő maga is példaképpé vált! Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a méltatás után dr. Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár és Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke adta át az elismerést a Férfiak Klubja alapítójának. A díj megerősíti a hitet abban, hogy Bedő Imre és a Férfiak Klubja küldetése hiánypótló a férfi-nő szövetség megerősítése érdekében, a családok, a jövő generáció és a magyar társadalom számára.

- Köszönöm szépen, hogy utamra leltem Tovább...

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk