A családi életre nevelés bekerülhet az alaptantervbe!

Egy petícióban azt kérik, hogy a családi életre való nevelés is jelenjen meg jövőre az alaptantervben. Erről Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító véleményét is kikérték, aki ennek kapcsán több lényeges szempontra is felhívhatta a figyelmet.

Hallgasd meg a műsort, amelyben Bedő Imrével és Keszei Sándorra, a Magyar Szülők Országos Egyesületének elnökével beszélnek a témáról:

Bedő Imre elmondta, nemcsak a tudást kellene átadni, ami szinte lehetetlen, hanem ki kellene alakítani egy családi képet, és vonzóvá tenni azt olyannyira, hogy központi fontosságúnak tartsák. Mindezt a szülőkkel együtt természetesen! Őket is bevonva, minőségi időt kialakítva! Bedő Imre hangsúlyozta, a fiúk és a lányok más-más úton jutnak el a felnőttkori felelősségvállaláshoz, éppen ezért különböző nevelést igényelnek – ezt is szem előtt kell tartani! A szülők terheltsége miatt kiegészítésre szorul a feladatkörük, összefogásra van szükség! Nemcsak otthon, hanem a tanintézetekben is mindenkit a családi életre és annak egyben tartására kellene nevelni.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk