Globálissá vált az apahiány

Hová lettek a férfiak a társadalmakból, milyen okok állnak a globális apahiány hátterében? Erről kérdezték Bedő Imre Férfiak Klubja-alapítót és a Léder László Apa Akadémia-alapítót a Hír TV Credo című műsorának első részében.

Az elmúlt száz évben az apák szerepe modern világunkban egyre inkább háttérbe szorult. Nemzedékek nőttek fel anélkül, hogy lehetőségük lett volna megtanulni milyen apának lenni, vagy legalább a sejtett apa szerepben megerősödni, ráadásul hazánkban a negyven év alatti férfiak 70 százalékának ugyanis még egyáltalán nincs gyermeke. De vajon hová lettek a férfiak a társadalmakból, milyen okok állnak a globális apahiány hátterében? Erről volt szó a Credo első részében. 

„65-70% a széteső családok aránya. Tehát nagyjából 50%-a válik el azoknak, akik összeházasodnak, de akik élettársi kapcsolatban esnek szét, ezzel együtt fölmegy erre az elég nagy arányra. (…) Az apák túl sokat dolgoznak. Elhitették velünk, hogy az apa feladata eltartani a családot és azt gondoljuk, hogy ez egy olyan ősi kód, hogy mióta világ a világ ez így van, pedig nem” – mondta Bedő Imre, a Férfiak Kluba alapítója.

„A legnagyobb probléma véleményem szerint az, hogy azok a családok is ahol az édesapa ott van és olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy egyben van a család, minden kutatás és tapasztalat szerint kevés időt töltenek az apák a családokban. Tehát azt is mondhatjuk, hogy lelkileg nincsenek benne a családban. Ez a probléma a párkapcsolatban, a gyermekek nevelésében (…) mindenhol megjelenik” – vélekedett Léder László.

Ajánló: Miért traktál kiherélt férfimintával a világmédia? 
További tartalmakért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk