„Van rá mód, hogy a családok együtt maradjanak!”

A Család nemzetközi napja alkalmából tartottak konferenciát „Választhatunk! Lehetőségek a családtámogatásban” címmel pénteken az Országházban, amelyre nemcsak hivatalos volt a Férfiak Klubja a családokért folytatott társadalmi munkánk okán, hanem elismerésben is részesítettek: Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, eszmeiségünk képviselője vehette át idén a Magyar Családokért Díjat. Köszönjük a bizalmat! Ajánljuk a Családháló beszámolóját a konferenciáról, olvassátok szeretettel!

Nem elég, ha gyereket szeretnénk, nagyon akarnunk kell

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója beszédében arról szólt, hogy ma már nem elég a régi mondást megvizsgálnunk, miszerint a társadalom építőköve a család, a romlás lejjebb keresendő. Ma már arról is vita folyik, mi a férfi és mi a nő, és először ezeket az alapokat kell rendbe tenni ahhoz, hogy legyen család. Ma már nem elég, ha szeretnénk gyermeket, nagyon akarnunk kell, annyi félelem és csábítás van, amit le kell győzni. Sajnos túlgondoljuk a dolgot és óriási belső erő szükséges ahhoz, hogy vállaljunk 1-2-3 gyermeket – tette hozzá.

Kutatások mutatják, hogy a biztonságérzet milyen fontos tényező a gyermekvállalásban, háború idején például mindig visszaesik a gyermekvállalási kedv – sorolta Bedő Imre, hozzátéve, hogy a 21. században az anyagi biztonság ellenére olyan bizonytalanságérzet van az emberekben, ami gátolja a gyermekvállalást. Miközben hihetetlen sok dolgot engedhetünk meg magunknak, mégis anyagi bizonytalanságban élünk: a globalizáció fő hajtóereje ugyanis azt az illúziót táplálja, hogy dolgozzunk minél többet, különben elveszíthetünk mindent. Pedig az elmúlt 5-10 évezredhez viszonyítva sosem volt ekkora anyagi biztonság – vélte az alapító. Most ráadásul a magyar családtámogatási rendszer világhírű lehet, az elmúlt ezer évben nem volt ilyen támogatottsága a családoknak – fűzte hozzá.

Bedő Imre teljes beszéde és a laudáció az alábbi videó elindításával hallgatható meg:

Hol van mégis a biztonsági rés?

Bedő Imre szerint a rés a pajzson a férfi és a nő szövetségének bizonytalanságában keresendő. Gyermek akkor születik, ha a páros bízik a holtomiglan-holtodiglanban, az összes első gyerek a “nekünk sikerülni fog” eufóriájában fogan. A Férfiak Klubjának alapítója szerint a második-harmadik gyermek megszületésének terhe a férfiak vállán nyugszik, és attól függ, a nő bizalma megrendül-e a férfiban az első gyermek születésekor. Hiszen egy anya egy gyermekkel még tud “menekülni”, ha szükséges, ezért a férfi attitűdje az első gyermek vállalása után kardinális, mert ő nyújtja a nőnek a biztonságérzetet, hogy merjen ennél több gyermeket vállalni.

Erős férfiak kellenek, akik nem csak a munkahelyen, a kocsmában, hanem a családi felelősségvállalásban is erősek – tette hozzá Bedő Imre, aki szerint hitet kell adni az embereknek abban, hogy van rá mód, hogy a családok együtt maradjanak. Mint fogalmazott, ha nem tudunk hitet adni, nem leszünk elegen. A férfiakban pedig fel kell ébreszteni a vágyat az apaságra, mi is ezen dogozunk – fogalmazott, hozzátéve, hogy nem az a lényeg, hogy sokan legyünk, az is fontos, hogy a családok egészségese legyenek, hiszen a jövő nemzedék pozitív mintára alapozva mer majd csak gyermeket vállalni.

A konferencián végezetül átadták a Magyar Családokért Díjat is, melyet ezúttal Bedő Imre a Férfiak Klubja alapítója nyert el a családokért vállalt munkájáért.

Olvassátok el a konferenciáról szóló teljes beszámolót a Családháló oldalán:

Bedő Imre: fel kell kelteni a férfiak vágyát az apaságra!

A Család nemzetközi napja alkalmából tartottak konferenciát „Választhatunk! Lehetőségek a családtámogatásban” címmel pénteken az Országházban. Az izgalmas előadásokon hallhattunk a kenguru módszer jelentőségéről a koraszülött-ellátásban, a magyar családtámogatási rendszer előnyeiről és bepillantást nyerhettünk a férfiak apává válásának mozzanataiba. Átadták a Magyar Családokért Díjat is, melyet ezúttal Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója nyert el. Tovább...

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk